Home Geen categorie Gedachtekronkels: “Nooit gedragen, met kaartjes!”

Gedachtekronkels: “Nooit gedragen, met kaartjes!”

by Sonja

Ik vind het super fijn dat er zoveel mooie items te vinden zijn in tweedehands apps. Ik maak er zelf graag gebruik van, maar het blijft allemaal heel dubbel. Tweedehands shoppen is zeker duurzamer dan nieuw kopen bij fast fashion ketens. Maar als we kleding blijven kopen bij fast fashion ketens, want het kost toch maar € 20 en als het niet bevalt dan verkopen we het wel weer. Dan blijven we onze mooie aarde schaden met deze massaproductie en het bijbehorende transport. En de mensen die het maken uitbuiten met onleefbaar lage lonen en een veel te hoge werkdruk.

Scrollend door een tweedehands kleding app overvalt me een somber gevoel als er maar geen einde lijkt te komen aan het scrollen. Ik heb al aardig wat filters aan staan, zodat ik alleen maar te zien krijg waar ik naar zoek.

Roze sneakers in maat 36: 500+ resultaten staat er.
Ik zoek op jumpsuits in specifiek mijn maat: 500+ resultaten.
Dames – Jurken – Zomerjurken – Wit – Mijn maat – weer 500+ resultaten.

Er bestaat al zoveel kleding en we blijven met zijn allen maar nieuwe kopen voor een lage prijs, om het na een paar keer (of vaak zelfs helemaal niet) dragen te verkopen via een app. “Nooit gedragen, met kaartjes!” staat regelmatig bij de items vermeld. Ook zie je heel vaak precies dezelfde dingen voorbij komen.

Tweedehands verkopen is een geweldig duurzamer alternatief voor als je uitgekeken bent op je kleding, maar niet als de mogelijkheid om het weer te verkopen het argument wordt om een fast fashion item nieuw te kopen.

Heb je pre-loved kleding liggen die jou niet meer blij maakt, geef deze dan zeker een tweede leven, door ze zelf te verkopen, naar de kringloopwinkel te brengen of naar een (digitale) kledingruil te gaan. Versleten kleding kan je inleveren in een Sympany kledingbak, zodat het gerecycled kan worden.

En als je zelf iets nieuws zoekt; dan kan dat dus heel goed tweedehands! Of kies ervoor een van de vele prachtige duurzamere en eerlijke merken te steunen natuurlijk!

Koop jij graag tweedehands?

2 comments
6

You may also like

2 comments

Marliessss :D hai!! ? 13 mei 2020 - 16:56

ik was eerst sceptisch over 2dehands kleding apps omdat er zoveel reclame over werd gemaakt op tv. Ik dacht dan hoe moet dat dan met verzenden en wat als je product niet aankrijgt. Maar nu dat de winkels in België gesloten waren voor een hele lange tijd en ik het winkelen miste heb ik het toch een kans gegeven. Allereerst kocht ik op United Wardrobe een heel leuk blousje van het merk van Katja Schuurman genaamd Pom Amsterdam. Het zit als gegoten en zo’n lekker zacht stofje. Het is nu m’n lievelings item. Toevallig kwam ik Vinted tegen op Instagram en heb toen die app geïnstalleerd. Wat een zalige app nog veel beter dan UW. Het staat nu pontificaal op mn home screen van mn gsm (wat eigenlijk heel gevaarlijk is) Inmiddels ben ik 4 paar schoenen verder, een vintage kookwekker, een hanglamp en ik denk nu 10 stuks jurken in 2 weken tijd. Gelukkig past alles goed. Het geeft ook een kick als je een goede review hebt ? dus ja kan wel zeggen dak verslaafd ben. Dit weekend ga ik zelf items erop zetten. Mijn motto is wel voor elk item dat ik koop doe ik er ook weer 1 weg. Sowieso ook wegens tekort aan kastruimte anders hihi.

Selina 14 mei 2020 - 12:15

Second hand shopping is like searching for treasure. But the way I see it, there will always be fast fashion so for now, while working to reduce that, person by now, buying second hand this way suits me fine until shopping habits change over time

Comments are closed.