Home Minimal Waste Shampoo Bar & meer van PAPER & BOO

Shampoo Bar & meer van PAPER & BOO

by Sonja

Een tijdje terug probeerde ik de conditioner bar van shampoobars.nl en nu hebben ze een nieuwe webshop genaamd PAPER & BOO, waar ze alles verkopen voor een plasticvrije en milieuvriendelijke badkamer! I like! Ze vroegen mij of ik het een en ander wilde uitproberen en dat wilde ik graag! Ik ging voor de Aloë Vera shampoo bar, de lavendel body bar, het zeepzakje en de bamboe tandenborstels.

PAPER & BOO shampoo bar, body bar & bamboe tandenborstels

Opvulling van de verpakking oplosbaar in water

Toen ik het pakketje openmaakte, zag dit er zo mooi en leuk uit dat ik hier gelijk een foto van heb gemaakt. En het rook ook gelijk al heerlijk! De bestelling kwam in een kartonnen doos die door de brievenbus paste en de hele inhoud is plasticvrij. Maar wat ik vooral héél tof vond; de mint-kleurige opvulchips zijn composteerbaar én 100% oplosbaar in water!

PAPER & BOO oplosbaar in water

Shampoo Bar Aloë Vera

Ik ging voor de Aloë Vera shampoo bar. Deze is, naast uiteraard vegan en dierproefvrij, ook palmolievrij! Verder leek de Aloë Vera me een fijne voedende toevoeging voor mijn haar.

De eerste keer dat ik mijn haar ermee waste, was ik gelijk méga enthousiast. Deze shampoo bar schuimt zó goed! Echt veel meer dan de andere shampoo bars die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd en ik denk zelfs ook meer dan een vloeibare shampoo. Hierdoor kan ik met deze bar mijn haar veel sneller helemaal inzepen. Daardoor sta ik dus minder lang onder de douche, wat natuurlijk ook weer veel beter is voor het milieu!

Na het wassen voelt mijn haar super schoon aan en voor mijn gevoel blijft het ook langer schoon en wordt het minder snel vet. Ik was mijn haar wekelijks op een vaste dag en normaal is het de laatste twee dagen wel een beetje op het randje, maar ik heb echt het idee dat dat die twee dagen nu een stuk minder is.

Verder vermoed ik dat deze shampoo bar ook heel lang mee zal gaan. Omdat hij zo goed schuimt en je snel klaar bent met je haar inzepen, heb je er ook veel minder van nodig. Zodra hij op is, wat vermoedelijk nog wel even gaat duren, haha, zal ik hier een update plaatsen hoeveel keer ik mijn haar ermee heb kunnen wassen.

Ik ben dus echt héél blij met deze bar! Als hij op gaat, ga ik ‘m zeker voor mezelf kopen!

PAPER & BOO shampoo bar

Zeepzakje voor de shampoo bar

Om de shampoo bar in te bewaren ontving ik ook het zeepzakje. Deze is te gebruiken om je shampoo bar op te leggen, zodat hij niet vast gaat plakken aan je badkamer-plankje, maar je kan de bar er ook in doen en vervolgens in je badkamer ophangen als je geen ruimte hebt om hem ergens op te leggen. Ook kan je ‘m hierin handig meenemen. Je kan de zeep zelfs gebruiken als hij in het zakje zit, maar dit doe ik zelf niet. Wel handig als je op den duur meerdere kleine stukjes zeep over hebt, óf een zeep kapot hebt laten vallen. Dan doe je de stukjes gewoon in het zakje en kan je het alsnog gebruiken.

PAPER & BOO shampoo bar zeepzakje

Body Bar Lavendel

Ook probeerde ik de lavendel body bar. Zoals de naam al zegt is dit een zeep voor je lichaam. Ik gebruik deze dus als vervanging voor douchegel. Hij ruikt heerlijk naar lavendel, is makkelijk in gebruik en hij maakt me goed schoon. Omdat het een vaste vorm zeep is, voelt je lichaam na gebruik iets anders aan dan je normaal gewend bent na het gebruiken van een douchegel, maar ik heb hier zelf helemaal geen probleem mee.

Ook deze body bar is heel zuinig in gebruik. Hij lijkt eigenlijk nog helemaal niet kleiner dan toen ik ‘m begon te gebruiken. Dus ook deze zal waarschijnlijk heel lang meegaan!

PAPER & BOO body bar

Bamboo tandenborstels

Als laatste ontving ik nog een 4-pack bamboe tandenborstels van PAPER & BOO. Deze tandenborstels zijn zeer grotendeels biologisch afbreekbaar. De haren zijn van nylon. Zodra de tandenborstel aan het eind van zijn levensduur is, kan je de haren eruit trekken met een tang of pincet. Deze haren kunnen bij het plastic-afval. De bamboe houder kan bij het groenafval of in de compostbak! Omdat het grootste gedeelte van een tandenborstel de houder is, bespaar je met het gebruik van bamboe tandenborstels op termijn al een heleboel plastic afval!

Ik heb al eerder een bamboe tandenborstel gehad, maar deze schuurde helaas langs mijn mondhoeken, waardoor hier wondjes in kwamen. Niet echt fijn dus. Mijn man had hier trouwens helemaal geen last van, en heeft dezelfde tandenborstel heel lang gebruikt. Inmiddels hebben we allebei onze tandenborstels vervangen voor deze van PAPER & BOO. Ik vind ze heel fijn!

Onze vorige tandenborstels waren ook soort van rond van vorm, waardoor ze nooit rechtop wilde blijven liggen. En deze kunnen dat met hun vorm wel, en persoonlijk vind ik dat dus heel fijn.

PAPER & BOO bamboe tandenborstel

Conclusie

Ik zou zowel de shampoo bar, het zeepzakje, de body bar als de bamboe tandenborstels aanraden. Het meeste fan ben ik van de shampoo bar. Mocht je nog op zoek zijn naar een shampoo bar, of tot nu toe teleurgesteld zijn door de hoeveelheid schuim die shampoo bars opleveren, dan raad ik je deze heel erg aan!

Nog op zoek naar een duurzaam kerstcadeau?

De producten van PAPER & BOO voor 15:00 uur besteld, zijn morgen in huis!

Deze blog post is gesponsord door PAPER & BOO. Deze review is echter wel mijn eigen mening.

4 comments
3

You may also like

4 comments

Amelie van Writings by Amelie 21 december 2019 - 10:35

Ik kende het merk nog niet! Lijken me fijne producten! Het zeepzakje ziet er ook zeer handig uit. Daarnaast vind ik het een fijn idee dat men ecologisch wil werken door geen plastiek en weinig verpakkingsmateriaal te gebruiken!

Sonja 21 december 2019 - 12:07

Ja, super fijn is dat hè?! Veel beter voor de wereld! 😀

Tamara 27 december 2019 - 20:14

Ik kende het merk echt niet, pas nu door je blog. De shampoo bar ben ik erg benieuwd naar, en o dat zakje slim gezien van hen, want van Lush moet je zo zilveren potjes kopen, maar dat plakt er dan in, en ik vind dit zakje een super goed idee. Ik denk dat ik toch eens de shampoo bar ga bestellen en het zakje en eventueel een vaste zeep. Ik gebruikte vroeger ook steeds vaste zeep maar dan van Dille & Kamille maar deze winkel is hier nu weg, en nu gebruik ik vloeibare, maar ik merk toch dat ik langer toe kwam met een vaste zeep blok in plaats dan vloeibare.

Sonja 4 januari 2020 - 16:41

Wat leuk om te horen, Tamara! Heb je de shampoo bar en het zakje inmiddels besteld? En ben je er blij mee? Ik ben heel benieuwd! Vaste zeep gaat inderdaad langer mee, en is verpakkingsvrij ook nog eens veel beter voor het milieu! Mocht je nog vragen hebben over het gebruik dan help ik je zeker graag! 😀

Comments are closed.