Home Minimal Waste Food Diary | Week 17

Food Diary | Week 17

by Sonja

Deze week maakte ik weer wat simpelere snellere maaltijden, waaronder één spontaan geïmproviseerd met wat we toevallig in huis hadden. Ook experimenteerde ik weer met een homemade zero waste vegan burger. En het is eindelijk gelukt om een zonder-burger-broodje-ook-heel-lekkere versie te maken! In het weekend gingen we lekker uit lunchen én maakte ik pancakes en een hartige pompoentaart.

Maandag

Vorige week had ik op de planning om op zondag een hartige pompoentaart te maken, waar we dan op maandag het restje van zouden eten. Tegen de tijd dat het avond werd, bedacht ik me opeens dat ik die pompoentaart de dag ervoor helemaal niet gemaakt had, omdat ik onverwacht alleen had gegeten en eten had afgehaald. Hierdoor hadden we dus geen plan voor die avond. Het regende keihard, dus we hadden ook weinig zin om af te halen. En toen bedacht ik me dat ik nog burgers in de vriezer had die ik wilde uitproberen. Deze burgers zijn ook van Quorn, net als die die we laatst uitprobeerden en die ik niet zo’n succes vond. Maar omdat deze ook vegan zijn en in 100% kartonnen verpakking te kopen zijn uit de vriezer, wilde ik deze ook nog een kans geven. Ik improviseerde er voor ons allebei een burger mee van geroosterde boterhammen, gefruite rode ui, augurk, en natuurlijk mayo en ketchup (uit glazen fles). Hartstikke prima was ‘ie! Maar ik moet zeggen dat ik vermoed dat deze burger los niet heel erg boeiend zou zijn geweest. Ik zou ‘m dus niet snel nog een keer kopen.

Snelle vegan burger van Quorn

Dinsdag

Op dinsdag maakte ik vegan enchiladas met linzen, olijvenen gezeefde tomatenvulling. Altijd goed!

Vegan Enchiladas

Woensdag

Ik vond het hoog tijd worden voor vegan zero waste burgers die óók los hartstikke lekker zijn om te eten, dus ik waagde me weer aan een experimentje. Ik kookte zwarte bonen en zoete aardappel, fruitte een rode ui en wat knoflook. Vervolgens gooide ik dit alles samen met wat kruiden en zout, en stampte het héél licht met een stamppot stamper. Daarna deed ik er nog een beetje bloem doorheen en vormde ik het deeg tot burgers, die ik ook nog even door paneermeel haalde. En YES, ze waren mega goed gelukt! Ik kon van het deeg 6 burgers maken, waar ik er 4 van heb ingevroren. Ik kan nu al niet wachten om deze ook op te gaan eten!

Voor erbij maakte ik geroerbakte boerenkool met rode ui, paprika, knoflook en een beetje zout. Ik heb boerenkool helemaal herontdekt. Bij mijn biologische supermarkt kan je het los kopen en het is natuurlijk heel gezond. Ik dacht eigenlijk dat ik het niet lekker vond, maar ik heb ontdekt dat het eigenlijk gewoon de boerenkool stamppot is die ik niet lekker vind. Geroerbakt is het echt véél beter! Vind ik dan. Ik ga het in elk geval vaker maken!

Vegan zwarte bonen en zoete aardappel burger met geroerbakte boerenkool

Donderdag

Op donderdag ging ik voor heel simpel; kant-en-klare vegan ratatouille uit een glazen pot, waar ik nog wat couscous bij maakte.

Vrijdag

Ik vond het weer eens tijd voor pasta pesto! Dit keer gebruikte ik voor het eerst pasta die ik bij de bulkwinkel gekocht had. Ik maak mijn pasta pesto eigenlijk altijd met aubergine en tomaat. Van de aubergine maakte ik extra veel, zodat ik de volgende keer alleen maar pasta hoef te koken, en hier de aubergine en pesto aan kan toevoegen.

Zaterdag

Op zaterdag kwamen mijn schoonouders eten en maakte ik hartige pompoentaart. Dit keer maakte ik ‘m net iets anders dan de vorige keer. Het deeg was al een stuk meer op smaak, maar naar mijn mening toch nog iets te kruimelig. De vulling was simpelweg pompoenpuree met kruiden, en bovenop de taart deed ik gekarameliseerde rode ui, gegrilde spruitjes, granaatappelpitjes, gedroogde cranberries, walnoten en pompoenpitjes.

Zondag

Op zondagochtend maakte ik vegan American pancakes, volgens een nieuw recept. Ze zien er op deze manier een stuk mooier uit en meer zoals ‘echte’ Amerian pancakes, maar ik moet zeggen dat ik mijn eigen recept eigenlijk veel lekkerder vind. Ze zien er dan alleen minder ‘picture perfect’ uit. Dat laat ook maar weer zien dat de fotogeniekheidsfactor (is dat een woord?) van je eten helemaal niks zegt over de smaak, haha! Lekker waren ze zeker wel hoor! Maar de volgende keer weer volgens mijn eigen recept 🙂

Die middag gingen we gezellig lekker lunchen bij Bloem. Hun falafel is zó heerlijk!! Mijn man nam de falafel salade en ik de falafel sandwich. Echt een mega aanrader!

Die avond maakte ik een bowl van geroerbakte broccoli, rode ui en paprika, op smaak gebracht met ketjap en chilisaus en afgetopt met tempeh van de Toko en cashewnoten. Dit is een gouwe ouwe recept bij ons thuis en is wat ons betreft altijd goed en genieten! 🙂

Weekmenu

Maandag Snelle geïmproviseerde burger
DinsdagLinzen enchiladas met olijven
Woensdag Zelfgemaakte zwarte bonen & zoete aardappel burger met geroerbakte
boerenkool, met paprika, rode ui en knoflook
Donderdag Kant-en-klare vegan ratatouille uit glazen pot met couscous
VrijdagPasta pesto met aubergine en tomaat
ZaterdagHartige pompoentaart met gekarameliseerde rode ui, gedroogde cranberries,
granaatappelpitjes, walnoten, gegrilde spruitjes & pompoenpitjes
ZondagGeroerbakte broccoli, rode ui en paprika met chilisaus en ketjap, tempeh & cashewnoten
Volg op Bloglovin
0 comment
8

You may also like