Home Minimal Waste Food Diary | Week 16

Food Diary | Week 16

by Sonja
vegan zero waste quessadillas

Week 16 is voorbij, en dat betekent dat er weer een maand voorbij is én het dus weer tijd is voor mijn maandelijkse plastic-afval update! Ik kan alvast verklappen dat het weer minder is dan de maand hiervoor! Verder was deze week een mix tussen makkelijk eten en uitgebreid koken. Met een afhaalmaaltijd, een kant-en-klaar maaltijd, maar ook zelfgemaakte quessadillas, moussaka én vegan zero waste junkfood!

Maandag

Op maandag werkte ik en warmde ik kant-en-klare ravioli gevuld met seitan op. Uit glazen pot van de Biologische supermarkt. Net als de versie gevuld met groenten was ook deze weer heel lekker! Toch een fijne optie voor de luiere dagen! Inmiddels staat er een klein voorraadje van deze kant-en-klaarmaaltijden in de kast 🙂

biologische vegan kant-en-klaar maaltijd ravioli

Dinsdag

Op dinsdag maakte ik mijn vegan moussaka weer eens klaar. Onze versie, met de aardappelpartjes ernaast in plaats van erin, haha! Hij was weer heerlijk!

vegan zero waste moussaka met linzen, aubergine, courgette en crispy aardappelschijfjes

Woensdag

Tijd voor vegan zero waste junkfood! Ik kocht bij de Biologische supermarkt vegan shoarma van The Vegetarian’s Butcher’s Daughter. Zelf bakte ik naanbrood, die we gebruikten als wraps. Deze vulden we met de shoarma, komkommer, paprika en zelfgemaakte knoflooksaus. Deze saus maak ik door simpelweg Mayolijn vegan mayo te mengen met kort gebakken knoflook en een beetje citroensap. Yummmm!

vegan zero waste shoarma wraps

Donderdag

Vorige week maakte ik een dubbele batch vegan kip tandoori. Vandaag hoefde ik dus alleen maar dat restje op te warmen en er rijst bij te koken én klaar! Echt fan van deze simpele maaltijd!

vegan zero waste kip tandoori

Vrijdag

Één van de klassiekers bij ons thuis; een bowl met geroerbakte rode ui, paprika en spinazie, afgetopt met gekruide kikkererwten en zoete aardappel uit de oven. Soms doe ik hier ook nog tempeh bij, maar dat had ik dit keer niet in huis. Echt een aanrader; makkelijk om te maken en echt heerlijk én gezond!

vegan zero waste spinazie, zoete aardappel, kikkererwten

Zaterdag

Hoog tijd om mijn goedgelukte experiment met quessadillas van een paar weken terug weer eens te herhalen! Ik maakte weer zelf vegan cream cheese van cashewnoten en maakte tortilla wraps. Deze smeerde ik in met de cream cheese, vulde ik met zwarte bonen, maïs (vers van de kolf, zelf gekookt zóoooveel lekkerder!) en paprika. Guacemole met tomaat erbij én klaar!

vegan zero waste quessadillas

Zondag

Op zondag at ik alleen en haalde ik met mijn eigen bakje eten af bij Beter & Leuk. Ik ging voor de special; vegan rendang met jackfruit. Het was heerlijk!

vegan zero waste afhaalmaaltijd Beter & Leuk

Plastic-afval 4e maand

En dan plastic-update nummer vier! Dit keer hadden we één zakje vol. De eerste maand waren dit er 2, de tweede en derde maand ongeveer anderhalf en nu past het voor het eerst in één zak! Ik heb inmiddels mijn vegan yoghurtcultuur binnen, dus ik ga héél snel eindelijk écht beginnen met het zelf vegan yoghurt maken! Ik hoop heel hard dat het gaat lukken, zodat de kokosyoghurtpakken ook geschiedenis zijn! Die maken zoals je ziet namelijk wel echt het grootste deel van ons plastic-afval uit! To be continued!

vegan zero waste - plastic afval van de afgelopen 4 weken

Weekmenu

Maandag Kant-en-klare ravioli gevuld met seitan uit pot van de Biologische supermarkt
DinsdagMoussaka met linzen, aubergine, courgette en aardappel
Woensdag Naanwraps gevuld met Vegetarian Butcher’s Daughter shoarma, komkommer,
paprika & zelfgemaakte knoflooksaus
Donderdag Restje vegan kip tandoori uit de vriezer
VrijdagSpinazie, rode ui, paprika, kikkererwten & zoete aardappel bowl
ZaterdagVegan quessadillas gemaakt met zelfgemaakte tortillawraps en
zelfgemaakte vegan cream cheese
ZondagAfhaalmaaltijd in eigen bakje van Beter & Leuk
Volg op Bloglovin
0 comment
6

You may also like