Home Geen categorie Fair & Vegan Schoenen

Fair & Vegan Schoenen

by Sonja

Mijn eerste nieuwe mode-aankoop sinds ik ben begonnen met minimal waste is een feit! Ik heb twee paar fair en vegan schoenen gekocht!

Fair en vegan schoenen: Chelsea Boots Will's Vegan Shoes and Mireia Playa

Waarom ik écht nieuwe schoenen nodig had?

Toen het herfst werd, en met de herfst ook weer meer regen begon te vallen, merkte ik dat de 2 paar dichte platte schoenen die ik had eigenlijk allebei verre van ideaal waren voor dit weer.

Ik had één paar chelsea boots dat ik jarenlang eigenlijk altijd heb gedragen als ik iets aan wilde dat lekker zat, geen hoge hak had en er ook nog een beetje netjes uitzag. Resultaat; ze zagen er níet meer uit en de zool was mega glad geworden. Hierdoor was ik er al een keer in de regen grandioos mee onderuit gegaan midden op straat en heb ik nog maanden met een enorme blauwe plek op mijn heup rondgelopen.

Daarnaast heb/had ik één paar sneakers, dat sowieso eigenlijk een zomerpaar is en dus is de bovenkant sowieso niet waterdicht. Maar er is ook nog eens een gat in de zool gekomen, waardoor ik zelfs al natte voeten kreeg als ik naar buiten ging als het op dat moment niet regende, maar de grond wel nog vochtig was van een eerdere regenbui.

Als ik platte schoenen aan wilde en het regende kon ik dus kiezen; wil ik droge voeten met kans op uitglijden, of wil ik niet uitglijden met natte voeten. Genoeg reden dus om op zoek te gaan naar nieuwe schoenen!

De zoektocht naar fair & vegan schoenen

Omdat ik de chelsea boots jarenlang dag in dag uit heb gedragen en er eigenlijk nog niet op uitgegeken was, ging ik op zoek naar een vervangend paar. Ik heb best een tijd rondgezocht naar schoenen die a) vegan waren, b) eerlijk geproduceerd waren en c) aan mijn stijl-eisen voldeden. En uiteindelijk vond ik zelfs twee paar! Ik besloot ze allebei te kopen, omdat ze heel verschillend zijn en ik zo in de herfst en winter voor comfortabele dagen uit twee paar schoenen kan kiezen. Met allebei hoop ik natuurlijk héél lang te gaan doen!

Vegan Fair Chelsea Boots Mireia Playa

Mireia Playà: eerlijk geproduceerde vegan schoenen uit Spanje

Ik ben al een hele tijd helemaal verliefd op het prachtige vegan & fair merk Mireia Playà. Naast dat het merk volledig vegan is en eerlijk geproduceerd in Spanje, en dus ook niet van de andere kant van de wereld ingevlogen hoeft te worden, zijn de ontwerpen van de schoenen echt heel mooi en uniek en de prijzen ook heel goed! Dit is echt mijn absolute favoriete schoenenmerk!

Vanaf het moment dat dit model chelsea boot op hun website verscheen, was ik op slag verliefd. Maar de slow fashionista in mij wilde écht overtuigd zijn dat ik ze écht wilde, en dat het geen bevlieging was, en dus besloot ik er even over na te denken. En net toen ik ze wilde gaan bestellen, waren ze uitverkocht in mijn maat. Shit! Ik stuurde een DM op Instagram naar Mireia Playà en ze gaf aan dat ze niet opnieuw gemaakt zouden worden. Logisch natuurlijk, want het merk zet zich zelf ook in voor slow fashion.

Wel waren de schoenen nog in mijn maat te koop bij een winkel in Barcelona die ze hadden ingekocht. Deze winkel had alleen geen webshop. Ik besloot ze toch te benaderen en ze wilden ze naar me opsturen. En een week later had ik ze in huis! Ik ben er super blij mee! De vierkante neus is eens wat anders dan wat ik normaal heb. Hierdoor hebben ze wel een wat stoerdere uitstraling dan jullie wellicht van mij gewend zijn, maar de bruine kleur past echt perfect bij de roze en rode tinten die ik graag draag. En ze zitten ook nog eens fantastisch! Ik ben blij!

Voor deze schoenen betaalde ik €139

Slow fashion outfit - Mireia Playa chelsea boots
Hier draag ik de chelsea boots van Mireia Playà met een van gerecyclede panty’s gemaakte panty van Swedish Stockings én een jurkje dat ik upcyclede door de onderkant er vanaf te halen die ik niet mooi vond en waardoor ik ‘m eerder nooit droeg.
Vegan Fair Chelsea Boots Mireia Playa

Will’s Vegan Store: vegan & fair merk uit Londen

Het tweede paar vegan schoenen dat ik kocht is van Will’s Vegan Shoes. Dit paar is eigenlijk echt de letterlijke vervanging van mijn oude paar chelsea boots. Deze waren namelijk ook zwart, hadden dezelfde soort spitse punt en dezelfde soort lage hak. Met als enige verschil eigenlijk dat deze niet van lak zijn en dat hier het elastiek in een punt loopt, wat ik er echt super chique uit vind zien.

Zoals jullie vast is opgevallen, draag ik graag kleur. En ook in mijn schoenen houd ik van kleur. Maar ik heb gemerkt dat het toch wel fijn is om een basic paar zwarte enkellaarsjes te hebben die óveral bij passen. Ik wil nog weleens een outfit aan hebben met kleuren, waar ik dan eigenlijk geen passende kleur schoenen bij heb. En zwart kan natuurlijk altijd.

Vegan Fair Chelsea Boots Will's Vegan Shoes

De schoenen van Will’s Vegan Shoes zijn ook nog eens kwalitatief béter dan leren schoenen. Zo kunnen deze schoenen wél tegen strooizout en sneeuw en veeg je eventuele viezigheid er zo vanaf. Iets dat ik in de korte tijd dat ik ze heb al 3 keer heb kunnen uittesten, omdat onze straat opnieuw ingericht word en ik zo dus met de regen regelmatig door de modder loop. Voor ik deze foto’s maakte heb ik ze dan ook al een keer of 10 aangehad, en dus 3 keer modder eraf geveegd. Oordeel zelf hoe goed je ze er nog uit vindt zien, haha! Ik vind ze in elk geval top! Echt dé go-to eerlijke en vegan schoenen die óveral bij passen!

Verder worden de schoenen van Will’s Vegan Shoes volledig plasticvrij verzonden en met zo min mogelijk verpakking. De kartonnen schoenendoos wordt simpelweg in een papieren zak gedaan en zo krijg je ‘m ook binnen. Helemaal top!

Voor deze schoenen betaalde ik €96.

slow fashion outfit
Hier draag ik Will’s Vegan Shoes met een jeans, top en spijkerjasje dat ik al langer had, en mijn tweedehands tas die ik laatst kocht via United Wardrobe.

Kende jij Will’s Vegan Store en Mireia Playà al? En wat zijn nou voor jou onmisbare schoenen?

0 comment
4

You may also like