Home Minimal Waste Food Diary | Week 15

Food Diary | Week 15

by Sonja
vegan zero waste naanpizza

Deze week had ik een wat makkelijkere kookweek, met veel restjes, een improvisatiemaaltijd met willekeurige overgebleven ingrediënten, vegan afhaal eten en ging ik uit eten in Leiden!

Maandag

Vorige week had ik extra veel aardappelpartjes en rode kool met appel gemaakt, zodat we dat vandaag weer konden eten. Ik maakte er nog gebakken peer bij, en voor mijn man nog zo’n vegan Quorn burger uit de vriezer, die ik zelf helaas vorige week niet zo’n succes vond.

Dinsdag

Op dinsdag heb ik zero waste vegan eten afgehaald bij Oliver Green. Oliver Green is een vegan take away restaurant. Ik ging erheen met onze eigen glazen bakjes met bamboedeksels van de IKEA. We hadden de Bali Bowl en de Mezze Bowl. Allebei waren ze super lekker! Zeker voor herhaling vatbaar!

vegan zero waste afhaalmaaltijd Oliver Green

Woensdag

Omdat er vorige week een paar dingen anders waren gelopen qua avondeten, had ik wat ingrediënten over; kastanje champignons, zoete aardappel en een halve bloemkool. Ik besloot de bloemkool en zoete aardappel samen in de oven te doen met wat kruiden, en de kastanjechampignons verwerkte ik in een couscous die ik op smaak bracht met bouillonpoeder en kurkuma.

vegan zero waste avondeten

Donderdag

Op donderdag ging ik naar de diplomauitreiking van mijn zusje en gingen we daarna uit eten bij restaurant HOEZO in Leiden. Dit is een vegetarisch restaurant met ook veel vegan opties. Ik vergat helaas van mijn hoofdgerecht en dessert een foto te maken, maar het voorgerecht kan ik wel laten zien! Alles was in elk geval heerlijk!

vegan uiteten HOEZO Leiden

Vrijdag

Vorige week had ik extra veel pompoen gegrild in de oven en de rest ingevroren. Vandaag maakte ik daar weer quinoa-pompoen salade mee; met bosui, pompoenpitjes, granaatappelpitjes en guacemole. Heerlijk!

Zaterdag

Op zaterdag maakte ik een dubbele portie vegan kip tandoori. De rest vroor ik in om volgende week weer te eten. Inmiddels heb ik mijn recept op orde en lukt hij elke keer goed! Yes! Lijkt het je leuk als ik dit recept een keer deel?

vegan zero waste kip tandoori

Zondag

Op zondag maakte ik een gerecht dat ik sinds ons verpakkingsvrije avontuur niet meer gemaakt had. De inspiratie voor dit gerecht heb ik uit een van de vlogs van Mascha van Beautygloss. In het recept gebruikt ze flatbreads die je in de supermarkt kan kopen en pijnboompitten. In plaats van flatbreads maakte ik nu zelf 4 kleine naans en belegde deze met gezeefde tomaat, gemengd met 2 eetlepels tomatenpuree, agavesiroop en harissa, geroerbakte spinazie, granaatappelpitjes en walnoten. Little Plant Pantry heeft helaas geen pijnboompitten, dus ik heb het dit keer opgelost met walnoten. Zelf vind ik het wel echt lekkerder met pijnboompitten, en ik vermoed dat de notenkraam op de Albert Cuyp weleens verpakkingsvrije pijnboompitten zou kunnen hebben, dus daar ga ik snel eens kijken! Zo waren ze in elk geval ook érg lekker, en mijn man eet ze sowieso altijd met walnoten, want hij lust geen pijnboompitten 😉

vegan zero waste naanpizza

Weekmenu

Maandag Rode kool met appel en gebakken peer & aardappel partjes uit de oven
DinsdagAfgehaald bij Oliver Green
Woensdag Rijst met champignons, bloemkool & zoete aardappel
Donderdag Oosterse ovenschotel van De Groene Meisjes
Vrijdag Pompoensalade met quinoa, bosui, granaatappelpitjes, pompoenpitten en guacemole
ZaterdagVegan kip tandoori
ZondagNaanpizza met spinazie, granaatappelpitten & walnoten
Follow my blog with Bloglovin
0 comment
6

You may also like