Home Fair & Slow Fashion Outfit | Tweedehands Hvisk Tas

Outfit | Tweedehands Hvisk Tas

by Sonja

Woehoe, mijn eerste Slow & Fair Fashion blog post is een feit! Ik kreeg al de vraag waar mijn eerste mode gerelateerde post op deze blog bleef. Deze zullen alleen online komen als ik echt iets te delen heb in de categorie fair, slow of duurzame fashion. En vandaag is dat het geval, omdat ik mijn allereerste mode-aankoop heb gedaan sinds ik met minimal waste begonnen ben! Ik heb namelijk een ‘nieuwe’ tas! En wel dit prachtige exemplaar van Hvisk, die ik tweedehands via United Wardrobe kocht!

Ik was heel hard toe aan een nieuwe tas voor elke dag. Ik draag al een hele tijd dezelfde tas elke dag en hij was echt aan vervanging toe. Vanaf het moment dat ik de Hvisk tassen spotte op Instagram, was ik verliefd. Heerlijke vrolijke kleurtjes, een mooi simpel model dat overal bij past. En uiteraard viel mijn oog op de roze tas die ze verkochten. Ik keek op United Wardrobe, en jawel, daar stond precies die tas te shinen!

Sonja Vogel Fair Slow Fashion Outfit Hvisk United Wardrobe

Waarom kocht ik mijn Hvisk tas tweedehands?

Er zijn een aantal redenen waarom ik deze tas tweedehands kocht.

 1. Het is uiteraard veel meer minimal waste om zo min mogelijk nieuw geproduceerde spullen te kopen.
  .
 2. Het ethische productiebeleid van Hvisk is niet helemaal duidelijk. Aangezien ik alleen nog dingen nieuw wil kopen waarvan ik weet dat ze onder eerlijke omstandigheden geproduceerd zijn, besloot ik dus een mail te sturen naar Hvisk om te vragen naar hun statement. Helaas heb ik hierop vooralsnog geen reactie ontvangen. Mocht ik die nog krijgen, dan zal ik die info nog even toevoegen aan deze post! Maar voor nu wilde ik hier dus niet kopen.
  .
 3. De tassen zijn gemaakt van polyurethane, wat een vorm van plastic is. Polyurethaan gaat wel lang mee (blijft lang mooi), en er zijn typen plastic die nog veel slechter zijn. Maar als ik de productie van nieuwe plastic kan tegengaan door tweedehands te kopen, dan doe ik dat graag!
  .
 4. Ook mooi meegenomen; tweedehands is ook nog eens goedkoper!
Hvish Cayman Pastel Purple Vegan Tas

Hvisk noemt deze kleur zelf trouwens ‘pastel purple’. En ik moet zeggen dat ik het ook wel een beetje een discussie-kleur vind, haha! Los op zichzelf lijkt hij duidelijk roze, maar afhankelijk van de kleuren die je ernaast houdt, lijkt hij soms paars en soms roze. Very interesting! Eerlijk gezegd vind ik dat wel leuk, want daardoor is de tas nog veelzijdig er dan ik al dacht. Mocht je nu denken; hoe kan je een roze tas nou veelzijdig en voor elke dag vinden?! Met mijn kledingsmaak en kledingkast-inhoud is dit echt een kleur die overal bij past!

Wat ik draag + disclaimer

Op mijn vorige blog deelde ik onder mijn outfits altijd een lijstje met alle merken / winkels waar ik mijn items vandaan had. Vanaf nu deel ik alleen nog de herkomst van items als deze 100% fair, vegan en het liefst ook duurzaam zijn! Wel zal ik alle items opnoemen, zodat je een idee krijgt van wat ik al lang heb en wat eerlijk en duurzaam is! Deze zal ik aangeven met ‘oud’. Dat wil niet zeggen dat ze daadwerkelijk eeuwen oud zijn, maar dan weet je dat ik ze al had voor ik met deze levensstijl begon.

 • Oorbellen – Neinties
 • Ketting – oud
 • Trui – oud
 • Jurk – oud
 • Tas – Tweedehands via United Wardrobe (mocht je ‘m ook willen, er staat er nóg een op United Wardrobe!)
 • Panty – Swedish Stockings (gemaakt van gerecyclede panties)

Wat vind je van mijn nieuwe tas? En shop jij weleens tweedehands?

6 comments
4

You may also like

6 comments

Nanne | Fashiable 22 oktober 2019 - 11:25

Superleuk dat je deze tas tweedehands hebt gevonden! Het is een pareltje <3

Sonja 24 oktober 2019 - 16:42

Dankjewel Nanne! Ik ben er heel blij mee 🙂 En wat leuk dat je nu ook bezig bent met slow fashion en duurzaamheid!

Dionne 27 oktober 2019 - 09:55

Wat een leuke tas Sonja, staat je goed! Als je goed zoekt is op United Wardrobe vaak genoeg leuks te vinden, ik heb er laatst zelfs nog een een leuk sleuteletuitje gekocht!

Groetjes,
Dionne

Sonja 27 oktober 2019 - 18:01

Dankjewel Dionne! En is zeker waar, is heel veel moois te vinden op UW! 🙂

Vegan Schoenen | Fair & Slow Fashion | Will's Vegan & Mireia Playà 13 november 2019 - 17:15

[…] Hier draag ik Will’s Vegan Shoes met een jeans, top en spijkerjasje dat ik al langer had, en mijn tweedehands tas die ik laatst kocht via United Wardrobe. […]

Maes & Hills 14 januari 2020 - 08:47

Wauw, echt een superleuk tasje! Gave outfit ook! 🙂

Comments are closed.