Home Minimal Waste Nieuwe Bank | Interieur Update Zonder Afval

Nieuwe Bank | Interieur Update Zonder Afval

by Sonja

Iedereen heeft denk ik weleens de behoefte om zijn of haar interieur te updaten. Wij doen dat eigenlijk bijna nooit. Maar nu waren we heel erg toe aan een nieuwe bank. We wilden alleen absoluut geen nieuw gemaakte bank kopen. Allereerst is een bank natuurlijk een heel groot ding dat helemaal gemaakt moet worden, waar al heel veel afval bij komt kijken. Maar dan moet zo’n bank ook nog vervoerd worden, en worden de onderdelen verpakt in enorme stukken plastic, piepschuim en karton. Uiteindelijk zal de bank zelf ook ooit afval worden. Plus dat er súuuuuuuper veel tweedehands banken te koop zijn op Marktplaats die er nog zo goed als perfect uitzien!

Teal Turquoise hoek bank met chaise longue, Markplaats zero waste minimal waste interieur update

Zoekopdracht opslaan op Marktplaats

Hoe wij onze zoektocht naar een nieuwe bank hebben aangepakt is eigenlijk heel simpel; op Marktplaats kan je een zoekopdracht opslaan, en vervolgens krijg je elke 24 uur een e-mail met een link naar alle producten die de afgelopen 24 uur online zijn gezet en voldoen aan de filters in jouw zoekopdracht. Zo hoef je dus alleen maar elke dag even door alle producten heen te scrollen die aan jouw zoekopdracht voldoen, en zie je super snel of er iets voor je bij zit.

De eerste paar dagen had ik een redelijk brede zoekopdracht aanstaan; alle banken van stof binnen een straal van 75 kilometer. En elke dag kwamen er in deze categorie 300 nieuwe banken online! Dit vond ik eerlijk gezegd echt bizar veel. 300 mensen binnen een straal van 75 kilometer die dagelijks besluiten hun bank weg te doen. Anyway, echt genoeg banken om uit te kiezen dus, én een teken dat er echt al ruim voldoende banken bestaan in Nederland, en het echt niet nodig is om een nieuwe te kopen.

Omdat ik 300 banken toch wel veel vond om elke dag doorheen te scrollen, en wij specifiek op zoek waren naar een bank met een chaise longue of een hoekbank, heb ik die filter nog toegevoegd aan de zoekopdracht. En toen zagen we die dag al gelijk een prachtige bank die er nog zo goed als nieuw uitzag, anderhalf jaar geleden gekocht door de verkoper, en qua kleur matchte hij helemaal met onze fauteuil. Uiteindelijk hebben we €250 betaald voor de bank, en €175 ontvangen voor onze oude bank. Want die hebben we uiteraard ook doorverkocht!

Op deze manier hebben we voor weinig geld een hele mooie nieuwe bank, zónder dat er een nieuwe voor ons gemaakt heeft hoeven worden! Hier wordt ik dus heel blij van! 😀

Koop jij je meubels weleens via Marktplaats of op een andere manier tweedehands?

5 comments
0

You may also like

5 comments

Anouschka 12 september 2019 - 20:01

Toen ik voor het eerst ging samenwonen 2 banken bij de kringloop gekocht. Mega mooi en voor weinig geld. Ook nog thuis bezorgd door een auto die “groen” was. Toen we jaren later een huis kochten was 1 bank eigenlijk al stuk. Die hebben we toen weg gedaan. De andere bank was een beetje doorgezakt maar voor de rest nog prima. Alleen veel te groot voor ons nieuwe huis. Deze bank hebben we weg gegeven. Daarna zijn we weer naar de kringloop gegaan. Daar vonden we weer een mooie bank en voor een mooi prijsje. Bleek later dat deze bak van de IKEA was 🙂 deze bank hebben we nog steeds. Ook onze eetkamer stoelen komen van de kringloop, knalgroen en uniek design. Iedereen die bij ons thuis komt denkt dat ze van een dure meubelzaak zijn. Maar nee, gewoon de kringloop. Ik ben er weg van!

Sonja 13 september 2019 - 08:44

Jaaa, zo fijn is dat he! Goed bezig! 😀 Onze vorige bank hadden we ook al via Marktplaats gekocht, toen we net gingen samenwonen, 6.5 jaar geleden! En nu voor het eerst een ‘nieuwe’ en weer tweedehands! Uiteindelijk ga je een bank toch hier en daar beschadigen of een keer een vlek op maken, of je nou een gloednieuwe in huis haalt, of één die al van iemand anders is geweest 🙂

Felicia 15 september 2019 - 19:46

Ohh wat ben ik blij dat ik je site weer gevonden heb 🙂 (Ik bezocht retrosonja vaak maar zag geen updates en was bang dat je gestopt was).
Ontzettende mooie bank, ik ben as we speak op zoek naar een nieuwe bank en misschien is dit wel een betere optie.

Sonja 16 september 2019 - 10:11

Hi Felicia! Wat superleuk dat je mijn vorige blog vaak las. En leuk om te horen dat je er zo blij van wordt dat je me weer hebt gevonden! Ik heb inderdaad een tijdje niet geblogt, en ben nu net 2 maanden bezig met deze! Wat leuk ook trouwens dat deze post je heeft geïnspireerd om op deze manier naar een nieuwe bank te zoeken! Wij hebben toevallig ook weer net mooie eetkamerstoelen geregeld via Marktplaats, die donderdag komen! Er zijn echt hele mooie spullen op te vinden! 😀 Wellicht moet ik voor andere Retro Sonja lezers daar ook nog even één keer een post op plaatsen om te verwijzen naar deze nieuwe blog 🙂

Outfit | Tweedehands Hvisk Tas - Fair & Slow Fashion Blog 17 oktober 2019 - 16:00

[…] mooi meegenomen; tweedehands is ook nog eens […]

Comments are closed.