Home Fair & Slow Fashion Een nieuwe blog: vegan, minimal waste en slow & fair fashion!

Een nieuwe blog: vegan, minimal waste en slow & fair fashion!

by Sonja

Woehoe, superleuk dat je je weg naar mijn nieuwe blog en mijn allereerste blog post hebt gevonden! Mocht je me nog niet kennen; ik ben Sonja en ik woon in Amsterdam met mijn kersverse man en twee katten, Bobby en Beau. Je zou me eventueel al kunnen kennen van mijn Instagram @sonjavogel_ of van mijn vorige blog, die voornamelijk over mode ging en waarop ik mijn outfits deelde. Voor dit nieuwe avontuur heb ik besloten een nieuwe blog aan te maken. Een schone lei! Op deze blog kan je vanaf nu alles lezen over mijn vegan levensstijl, mijn weg naar een zoveel mogelijk minimal waste leven, én slow en fair fashion!

Ik geloof dat de wereld voor iedereen een fijne plek moet zijn, zowel nu als in de toekomst. En zowel voor de mens als voor alle andere diersoorten.

Waarom dan deze schone lei?

Mijn vorige blog past niet meer bij mijn levensstijl en idealen. Op mijn vorige blog deelde ik al weleens mijn vegan gerechten, maar daarnaast draaide het eigenlijk allemaal om outfits met kleding van fast fashion merken. Privé ben ik inmiddels al even bezig met slow en fair fashion. Dit houdt in; zo min mogelijk kopen (in verband met duurzaamheid), en als ik iets koop alleen van merken die eerlijk en duurzaam geproduceerd zijn. Met eerlijk bedoel ik dan dat alle werknemers, en dan in het bijzonder degenen die de kleding maken, een eerlijk en leefbaar salaris uitbetaald krijgen. Bij de zogenoemde fast fashion merken zoals H&M, Zara, Primark, en nog veel meer, is dat helaas dus niet het geval. Voor mij een reden dat ik daar al een tijdje niks meer koop. Uiteraard blijf ik de kleding die ik nu al heb gewoon dragen, want om dat allemaal weg te doen en als een gek fair fashion kleding te gaan kopen, is natuurlijk ook niet duurzaam! Vanaf nu wil ik dus meer gaan delen over slow en fair fashion, op deze blog, maar ook op mijn Instagram!

Minimal Waste

Ook kan je vanaf nu weer vegan recepten verwachten. En dus posts over minimal waste! Ik probeerde altijd al zoveel mogelijk plastic te vermijden in de supermarkt. Maar echt tevreden met het resultaat was ik nooit. Wij scheiden het plastic, en onze plastic bak vulde zich altijd veel sneller dan mij lief was. Toen we terug waren van onze huwelijksreis heb ik dus de keuze gemaakt om vanaf nu voor een minimal waste levensstijl te gaan. Veel bloggers noemen dit overigens zero waste, maar ik wil niet doen alsof ik helemaal geen afval meer heb, en ik ben ook pas net begonnen met deze manier van leven, dus voor nu noem ik het minimal waste. Maar je weet nooit hoe het verder gaat natuurlijk!

Wat kan je verwachten?

In het begin kunnen jullie vooral posts verwachten over minimal waste. Ik ben hier nu zo’n 2 weken mee bezig, dus het is allemaal nog super nieuw voor me. Daarom lijkt het mij heel leuk om een soort minimal waste diary te gaan delen, waarin ik per week vertel welke stappen ik genomen heb, waar ik tegenaan liep, wat juist goed gaat, en wat ik ontdekt heb. Én in de diaries ga ik ook ons avondeten van de hele week delen. Zo neem ik je mee in mijn weg naar minimal waste leven, en kan je wellicht zelf zo ook nog nieuwe manieren leren om afval te besparen.

De volgende post die online komt, zal een minimal waste diary van de eerste 2 weken zijn, omdat ik inmiddels dus al 2 weken bezig ben. Daarna ga ik een wekelijkse update doen. Vegan recepten en slow en fair fashion posts gaan ook voorbijkomen, maar niet op vaste momenten. Ik hoop dat jullie er zin in hebben! Ik in elk geval wel!

4 comments
1

You may also like

4 comments

Vera 5 augustus 2019 - 18:08

Geweldig Son! Ik ben fan van jouw lekkere vega recepten?

SonjaVogel 5 augustus 2019 - 18:53

Dankjewel Veer! Haha, kan je ze vanaf nu namaken vanaf deze blog 🙂

Suzanne 6 augustus 2019 - 20:42

oh Sonja wat goed-leuk-herkenbaar! Ben zelf sinds maart gestart met een eigen kleding label, gemaakt ná bestellen, en gemaakt in NL door coupeuses met hart en liefde voor het vak. Geen massaproductie, en dus niet te koop bij winkels, gemaakt op maat en dus een bewuste keuze. Om alle redenen die jij beschrijft besloot ik om mijn merk “anders” aan te willen pakken dan groots, fast en zonder nadenken. Mijn jurken koop je bewust, en nie wanneer je een rotdag had en dus meteen maar weer even terug stuurt. Naast mijn vintage en tweedehands webshop nu dus ook fairtrade label Pollewop. oh ben zo blij me jouw bericht, ook al ken je mij en mijn merk niet, ik ken jou alleen van de posters bij Very Cherry waar ik een blauwe maandag werkte;) en via Social media. Echt fijn om dit te lezen, alsof mn werk ook al moet men beetje wennen aan mijn cocnept, dit écht wel gaan waarderen, dankjewel:) Als je meer wilt weten over mijn Pollewop jurken, kijk gerust het filmpje op http://www.wantoudeliefderoestniet.nl/over
Ik blijf je lekker volgen, heerlijk dit!♡

SonjaVogel 7 augustus 2019 - 06:59

Hi Suzanne, dankjewel voor je leuke reactie! Super goed dat je zelf bezig bent met een kledingmerk dat bewust omgaat met deze onderwerpen 🙂 Ik ga zeker even op je site kijken! xx

Comments are closed.