Home Minimal Waste Recept | Verpakkingsvrije Vegan Granola

Recept | Verpakkingsvrije Vegan Granola

by Sonja
Vegan Granola Recept

Wil je zelf gezonde vegan granola maken, en het liefst ook nog verpakkingsvrij? Dit recept checkt al deze boxjes! Vanaf het moment dat ik begon met mijn low waste levensstijl maak ik mijn eigen granola en inmiddels heb ik een vast recept dat ik elke week maak. De granola bewaren we in een oude anderhalve kilopot van kokosolie, en hier past voor ons een hoeveelheid in waar we precies een week mee doen.

Deze vegan granola maak ik van speltvlokken. Voorheen maakte ik ‘m met havervlokken, maar nadat deze een keer uitverkocht waren bij Little Plant Pantry en het met speltvlokken probeerde was ik om. Véél lekkerder, en nog super gezond ook! Verder zitten er in deze granola kokosolie, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad en moerbeien. Al deze ingrediënten koop ik verpakkingsvrij bij Little Plant Pantry, en de kokosolie koop ik in anderhalf liter potten bij de biologische supermarkt. Dit zijn dus ideale potten om her te gebruiken! Je kan uiteraard ook zelf je eigen mix maken. Vervang bijvoorbeeld de moerbeien door rozijnen voor een goedkopere optie of gebruik een ander soort vlokken dan spelt. Doe je ding!

Vegan Granola Recept

Vegan Spelt Granola

Wil je zelf gezonde vegan granola maken, en het liefst ook nog verpakkingsvrij? Dit recept checkt al deze boxjes! Vanaf het moment dat ik begon met mijn low waste levensstijl… Minimal Waste granola,vegan,verpakkingsvrij,spelt,glutenvrij, European
Hoeveelheid: 750 gram Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIËNTEN

 • 550 gram speltvlokken
 • 60 gram kokosolie
 • 1 a 2 eetlepels kaneel
 • 130 gram zaden en/of pitten (zonnebloempitten, lijnzaad en pompoenpitten)
 • 50 gram moerbeien (of rozijnen of ander gedroogd fruit)

Overige benodigdheden

 • Bakplaat (liefst 2, maar kan ook met 1)
 • Herbruikbare bakmat - Ik heb er zelf 2 gekocht bij Duikelman in de Amsterdamse Pijp, maar je kan ze ook online bestellen. Let hierbij op dat je voor een 100% siliconen bakmat kiest die lood- en BPA vrij is. Wist je dat bakpapier niet bij het oud papier mag? Het kan dus niet gerecycled worden. En met een herbruikbare bakmat bespaar je op termijn heel veel bakpapier, zeker als je dat vaak gebruikt natuurlijk.

INSTRUCTIES

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Roer de kaneel door de speltvlokken in een kom. Ik gooi dit zelf altijd op gevoel uit de pot, maar ik zou zeggen 1 a 2 eetlepels naar smaak.
 3. Smelt de kokosolie. Ik doe dit zelf door het zo'n 40 a 50 seconden in de magnetron te doen.
 4. Voeg de gesmolten kokosolie toe aan de speltvlokken en roer door.
 5. Bedek je bakplaten (of bakplaat) met je bakmat(ten) of bakpapier.
 6. Vervolgens deel ik zelf altijd de mix over twee bakplaten. Dan doe ik één bakplaat één treetje boven het midden en de ander één treetje onder het midden in de oven. Na 4 minuten oventijd wissel ik deze om, om ze er vervolgens weer 4 minuten in te laten.
 7. Als je maar één bakplaat hebt, haal de plaat dan na de eerste 4 minuten even uit de oven, roer de speltvlokken dan even om, en plaats weer terug voor nog eens 4 minuten.
 8. Haal de speltvlokken uit de oven en laat afkoelen.
 9. Weeg ondertussen de moerbeien (of ander gedroogd fruit) en je noten en zaden af.
 10. Als de speltvlokken zijn afgekoeld, meng dan alle ingrediënten met elkaar. En dan ben je al klaar!

Zelf eet ik de granola met yoghurt van Alpro, de Mild & Creamy Kokosnoot versie of de Framboos Cranberry én blauwe bessen uit de vriezer. Bij Jumbo verkopen ze biologische blauwe bessen in een doosje dat in de karton recyclebak kan!

0 comment
5

You may also like