Home Fair & Slow Fashion Duurzame Basics van Tencel

Duurzame Basics van Tencel

by Sonja

Mooie basics die overal bij passen, lang meegaan, fijn zitten én eerlijk en duurzaam geproduceerd zijn. Daar was ik naar op zoek! Ook was ik al een tijdje heel benieuwd naar kledingstukken van het stofje Tencel ofwel lyocell. Dus toen Organic Basics mij vroeg of ik iets van ze wilde ontvangen, ben ik gelijk voor twee basics uit hun Tencel-collectie gegaan.

Wat is Tencel?

Tencel is eigenlijk de merknaam voor de stof lyocell. Deze stof wordt gemaakt van houtpulp van eucalyptusbomen uit bossen die duurzaam beheerd worden. Verder wordt de stof gemaakt met een zogenaamd closed-loop proces, wat betekent dat 99% van de hulpstoffen die gebruikt worden om de stof te maken, gerecycled worden.

Daarnaast is Tencel een superzachte stof die mooi glanst, waardoor het net zijde lijkt, maar dan veel duurzamer en diervriendelijker, jee! Ook is het biologisch afbreekbaar en zou het lang mee moeten gaan. Vanwege al deze redenen was ik dus super benieuwd om een kledingstuk van Tencel toe te voegen aan mijn garderobe.

Organic Basics: duurzame basics uit Denemarken

Organic Basics is een Deens merk dat, zoals de naam al een béétje weggeeft, duurzame en biologische basics verkoopt die eerlijk geproduceerd worden in Europa. Zo verkopen ze basics van biologisch katoen en Tencel, maar ook basics en sportkleding van SilverTech, een materiaal-mix van biologisch katoen, polymeer vezels en, jawel, zilver! Dit is inderdaad echte zilver, en dit zou ervoor moeten zorgen dat je minder zweet in de kleding, waardoor je het minder vaak hoeft te wassen. Een groot deel van de ecologische voetafdruk van kleding zit ‘m namelijk ook in alle wasjes die we met zijn allen draaien. Deze techniek vind ik ook heel interessant, maar omdat ik al een sport outfit heb, die ik naar mijn idee ook niet heel vaak hoef te wassen, wilde ik heel graag de basics uit de Tencel-collectie proberen.

Met de code SONJAOBC krijg je 10% korting bij Organic Basics.

Basic top met col van Tencel

Ik koos twee items uit die ik goed kon gebruiken. De eerste; deze mooie basic lange mouwen top met col, van Tencel dus. Ik draag heel graag lange mouwen tops met col onder truien, of waaronder eigenlijk niet. Ik heb één dunne trui met col die ik héél veel draag, en dus ook veel onder truien, maar onder sommige items oogt hij wat bulky, omdat hij dus van een dun gebreid-achtig materiaal gemaakt is en ook een redelijk felle kleur perzik-roze is. Voor outfits waarbij dit toch een te felle kleur is, of een lichter materiaal mooier zou werken, leek deze top me dus perfect. Ik heb ‘m al uitgeprobeerd onder een dun cropped truitje met veters, waaronder ik mijn coltrui dus too much vond, en ik vind het echt top werken! Bovendien is het ook een heerlijk zacht, maar ook dun en luchtig materiaal en lijkt hij me perfect voor de aankomende lente!

De Tencel col-top onder een dunne trui die ik bij de Damn Honey kledingruil meenam

Spaghettibandjes top van Tencel

Het andere item dat ik uitkoos is deze spaghettibandjes top in dezelfde kleur. Ik had nog maar één top met spaghettibandjes over. Een knalrode wel te verstaan, en het is toch wel fijn om een wat neutralere kleur te hebben om onder je kleding te kunnen dragen die wat doorschijnt.

Wat vind ik ervan?

En dan rest natuurlijk de vraag wat ik er nou van vind; het stofje is inderdaad heerlijk zacht en mooi heel subtiel glanzend. Ik vermoed dat de col-top echt een favoriet gaat worden. Zowel in de winter, onder truien voor een extra laagje, als straks in de lente! De spaghettibandjes top zullen jullie denk ik minder gaan zien, maar dat is meer omdat ik deze vooral ónder mijn kleding zal gaan dragen.

Wil je ook iets bestellen bij Organic Basics? Dat kan met mijn code SONJAOBC voor 10% korting!

Deze blog post bevat affiliate links.

2 comments
3

You may also like

2 comments

Rosanne 5 maart 2020 - 14:54

Ohh dit merk kende ik nog niet! Ik was echt nog op zoek naar duurzaam ondergoed.

Sonja 6 mei 2020 - 15:22

Leuk om te horen dat mijn post je heeft geholpen, Rosanne! Ik ben nog steeds heel blij met deze twee tops. Ik draag ze vaak! 🙂

Comments are closed.