Home Minimal Waste Uitwisbaar Notitieboek van Greenstory

Uitwisbaar Notitieboek van Greenstory

by Sonja

Sinds het begin van mijn low waste levensstijl wilde ik al graag een keer een uitwisbaar notitieboek uitproberen. Ik werd benaderd door Greenstory of ik hun uitwisbare notitieboek wilde uitproberen, en daar zei ik dan ook volmondig ‘JA’ op! In deze post deel ik hoe zo’n uitwisbaar notitieboek werkt, hoe ik ‘m gebruik en wat ik ervan vind!

Uitwisbaar Notitieboek GreenBook van Greenstory

Waarom een uitwisbaar notitieboek?

Allereerst bespaar je met een uitwisbaar notitieboek op lange termijn natuurlijk héél veel papier en dus bomen, maar het Greenbook van Greenstory heeft nog veel meer afval-verminderende voordelen! Zo zijn de speciale uitwisbare pennen hervulbaar, dus je gooit ook niet elke keer dat je pen leeg is weer een pen weg. De inkt is simpelweg uitwisbaar met water en een microvezeldoekje. Of voor kleine foutjes kan je zelfs wissen met de achterkant van je pen! Daarnaast kan je je Greenbook helemaal zelf samenstellen, waardoor er geen pagina’s in het boek zitten die je niet gebruikt en deze dus ook niet voor niets geproduceerd zijn.

Uitwisbaar Notitieboek Zero Waste

De samenstelling van mijn GreenBook

Voor mijn GreenBook heb ik gekozen voor het design met de marmer-print en de vegan leren kaft. Je kan de GreenBook ook bestellen zonder extra kaft. Hierdoor neemt hij minder ruimte in in je tas, maar mij leek de kaft wel fijn, om het boekje mooi en netjes te houden. Als je een uitwisbaar notitieboek besteld, krijg je standaard een uitwisbare pen, een microvezel doekje en de hervulbare spray om de inhoud uit te wissen.

Voor de inhoud koos ik voor redelijk veel to-do pagina’s. Ik gebruik mijn notitieboeken namelijk altijd vooral om to do lijstjes te maken. Verder bestelde ik er nog extra de rode pen bij. Hieronder kan je zien hoe alle soorten pagina’s eruit zien, waarvoor ik ze gebruik en wat ik ervan vind.

To-do Classic

Allereerst koos ik voor de To-do Classic pagina’s. Zoals de naam al zegt is dit bedoelt voor de klassieke to-do lijstjes en daar gebruik ik ze dan ook voor. De regels lopen over de hele breedte van de pagina en bovenaan kan je zetten voor welke dag of welk project het lijstje is. Ik gebruik door het hele boek heen de rode pen om de titels op te schrijven en de cirkels in te kleuren als een to-do afgevinkt kan worden. Dit vind ik er extra overzichtelijk uit zien.

Met deze pagina’s ben ik heel blij. Deze gebruik ik denk ik het meeste van allemaal! Als je hier één set van bestelt dan krijg je 2 van deze pagina’s die aan beide kanten bedrukt zijn, dus effectief heb je er 4. Aangezien je ze elke dag weer kan uitwissen is dit wat mij betreft genoeg. Ik gebruik nu één pagina voor privé to-do’s, één voor werk to-do’s en de overige voor dingen die ik ook een keer wil doen, maar die geen haast hebben.

Uitwisbaar notitieboek To-Do Classic GreenBook

To-do Category

De volgende to-do pagina’s waar ik voor koos, lijken heel erg op de vorige, maar dan is de pagina in 3 secties verdeeld. Deze gebruik ik graag als ik voor meerdere dagen alvast vooruit wil plannen wat ik wil gaan doen. Je kan dan in één keer overzichtelijk zien wat je de komende dagen te doen hebt. Vooral handig als je per dag niet meer dan 6 to-do’s hebt!

To-do Overview

Met deze to-do overview pagina’s kan je nóg meer dagen / projecten op één dag samenvatten. Deze pagina’s hebben geen lijntjes en ik merk dat ik toch liever de pagina’s met de lijntjes gebruik en bovendien dat ik eigenlijk te groot schrijf om deze handig te kunnen gebruiken. Als je je to-do’s altijd kort maar krachtig opschrijft dan is deze denk ik wel heel fijn!

To-do Checklist

Deze pagina’s zijn eigenlijk een soort mix van bovenstaande. Deze is handig als je meerdere dagen vooruit wil plannen, per dag veel to-do’s hebt en je to-do’s kort en bondig opschrijft. Omdat ik zelf dus te hard mijn best moet doen om klein te schrijven, vind ik deze het fijnst om ‘mee te nemen’ lijstjes te maken. Bijvoorbeeld handig dus als je op vakantie gaat en een lijstje wil maken van de dingen die je mee wil nemen.

Habit Tracker

Naast de to-do checklist zie je op onderstaande foto de habit tracker. Hier kan je bepaalde gewoontes bijhouden, zodat je kan terugzien in hoeverre het je lukt om nieuwe gewoontes aan te leren. Dit kan bijvoorbeeld zijn; een bepaalde hoeveelheid water drinken, sporten, buiten wandelen, etc. Van de habit tracker krijg je er één in de ‘set’. Als je dat fijn vindt, kun je er natuurlijk altijd meerdere bestellen. Maar je iPhone heeft standaard een app waarmee je heel handig scans kan maken en opslaan, waardoor je je tracker van de vorige maand gewoon kan bewaren als je dat wilt!

Uitwisbaar notitieboek - habit tracker

Lijntjes pagina’s

Voor willekeurige notities leek het me ook heel handig om pagina’s met lijntjes te hebben. Hier houd ik bijvoorbeeld het gewicht van één van onze katten bij die op zijn gewicht moet letten, maar ook schrijf ik hier notities op van telefoongesprekken en dat soort dingen. Later kan je notities die je niet meer nodig hebt weer uitwissen, waardoor je alleen nog maar relevante notities ziet staan.

Blanco pagina’s

Blanco pagina’s voor al je telefoon-doodles, haha! Tot nu toe heb ik deze niet veel gebruikt, maar soms zijn blanco pagina’s toch wel fijn en dus besloot ik deze ook toe te voegen.

Dot Grid pagina’s

Dit soort pagina’s ken je wellicht van de bullet journals. Ik heb zelf voor ik dit boekje had nog niet eerder gewerkt met stipjes pagina’s. Ze leken mij heel handig voor het soort schetsen zoals je hieronder op de foto ziet. Hier was ik van plan om bakjes van de Ikea te kopen. Ik wilde uitrekenen of deze een handig formaat waren voor in onze vriezer en hoeveel er in zouden passen. Door de stipjes kan je dit heel netjes en overzichtelijk op papier zetten.

Ook kan je deze pagina gebruiken als je een eigen idee hebt voor een pagina-indeling. Zo ga ik van één van de stippen-pagina’s mijn eigen weekmenu maken.

Dagelijkse reflectie pagina’s

Op deze pagina’s staan een aantal vragen die je kan beantwoorden om je bewust te worden van je eigen gedachten. En om bewust na te denken wat voor positiefs er gebeurt is die dag. Deze gebruik ik zeker niet elke dag. Maar het is wel heel leuk om af en toe eens over na te denken en op te schrijven!

Planner & meer

Daarnaast heeft GreenBook ook nog verschillende planner pagina’s, zowel voor een week, maand als jaar. Deze heb ik niet gekozen, omdat ik mijn agenda bijhoud in mijn telefoon. En zo zijn er nog veel meer pagina’s waar je uit kan kiezen, zoals bijvoorbeeld ruitjes-pagina’s voor wiskunde!

Wat vind ik ervan?

Ik ben heel erg blij met het GreenBook! Zelf vind ik het heel fijn om met de hand mijn to-do’s te schrijven. Met dit boekje kan je dit nog steeds doen, zonder steeds aan een nieuw notitieboekje te hoeven beginnen. Ook vind ik het fijn dat je alles steeds weer kan uitwissen. Hierdoor verdwijnen oude to-do lijstjes en notities die er inmiddels niet meer toe doen uit je boekje. Zo blijft alles een stuk overzichtelijker. Wat ook heel fijn is aan een uitwisbaar notitieboek; als je een schrijffout maakt of per ongeluk een to-do bij de verkeerde dag zet, kan je dit gelijk uitwissen en opnieuw opschrijven. Ziet er veel rustiger uit dan een to-do list met doorgekraste tekstjes.

Het enige wat ik ingewikkeld vind is om op de rechterkant van linkerpagina door te schrijven, omdat daar de ringband zit. Dit wordt bij mij al snel rommelig. Ik merk dat ik daardoor een voorkeur heb voor alle pagina’s die rechts in het boekje zitten, haha! De pagina’s kan je echter heel makkelijk in en uit het boekje klikken, waardoor ik de linker pagina’s ook uit het boekje kan halen als ik erop wil schrijven.

Pluspunten

  • Geen papier meer nodig en dus geen bomen
  • To-do’s en notities die je niet meer nodig hebt uitwissen, waardoor ze geen ruis meer geven
  • Schrijffouten kan je direct weer uitwissen met de achterkant van je pen en opnieuw opschrijven
  • Pagina’s die je wil bewaren kan je inscannen met je telefoon
  • Pagina’s kunnen heel makkelijk in of uit het boek worden geklikt. Je kan dus altijd nieuwe pagina’s bijbestellen als je er meer nodig blijkt te hebben.
  • De pennen zijn hervulbaar
  • Met de hand schrijven, in plaats van digitaal

Minpunten

  • De rechter helft van de linkerpagina is iets minder makkelijk voor mij om op te schrijven door de ringband.

Conclusie

Ik zou deze echt aanraden! Naast dat je er bomen mee uitspaart, vind ik het ook gewoon heel léuk om te gebruiken. Het is op de een of andere manier echt bijzonder satisfying om een pagina die je niet meer nodig hebt uit te wissen en weer met een schone lei te beginnen. Ook is het fijn dat je het boekje helemaal zelf kan samenstellen en ook pagina’s eruit kan halen of toevoegen als je later andere behoeftes hebt. Ik ben er heel blij mee 🙂

Naast het uitwisbare notitieboek GreenBook verkoopt Greenstory nog veel meer afval-reducerende artikelen, zoals herbruikbare wattenschijfjes, bamboe tandenborstels, RVS rietjes, en verschillende shampoo bars en zepen.

Ik heb de GreenBook gratis gekregen van Greenstory. Deze review is echter wel mijn eigen mening.

2 comments
6

You may also like

2 comments

Nanne van Hout | Fashiable 19 december 2019 - 16:24

Hoe geweldig is dit uitwisbare notitieboekje! I love it. Geweldig dat zoiets bestaat. Ik ben helemaal enthousiast, perfecte timing zo net voor de feestdagen… 😉

Sonja 19 december 2019 - 16:27

Jaaa, gaaf he?! Superleuk om te horen dat je er ook enthousiast over bent! Zou inderdaad ook een heel mooi kerstcadeau zijn! 😀

Comments are closed.