Home Minimal Waste Food Diary | Week 18

Food Diary | Week 18

by Sonja

Week 18 was een drukke week, dus maakte ik op de dagen dat ik kookte vaak een dubbele hoeveelheid, zodat we er twee dagen van konden eten. Ook experimenteerde ik met een nieuw recept; witlof-bootjes gevuld met crispy kikkererwten, walnoten en een agave-mosterd-dille sausje!

Maandag

De dag ervoor had ik een dubbele hoeveelheid gemaakt van de broccoli met rode ui, paprika, cashewnoten en tempeh, en die aten we op maandag dus weer.

Dinsdag

Ik wilde eens wat nieuws proberen en ik kwam op het idee om witlof-bootjes te maken gevuld met crispy kikkererwten (uit de oven), walnoten en een agave-mosterd-dille sausje. De witlof-bootjes zijn simpelweg rauwe witlof-bladeren. Vervolgens bleef er nog wat witlof over. Deze bakte ik op laag vuur in een koekenpan. Voor erbij maakte ik nog een simpele salade van rode ui, tomaat en balsamico-azijn. Beetje vreemde combi, maar wel lekker! De witlof-bootjes waren heel geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!

Woensdag & Donderdag

Op woensdag maakte ik een gerecht geïnspireerd op de video van Caitlin Shoemaker. Een Mexicaanse bowl met zwarte bonen, ui, rode en groene paprika en kastanjechampignons. In plaats van rijst deed ik er zoete aardappel bij. Het was heerlijk! Ik maakte er expres lekker veel van, zodat we er ook op donderdag weer van konden eten!

Vrijdag

Op vrijdag maakte ik opnieuw pasta pesto met het restje aubergine van de pasta pesto van vorige week. Altijd goed!

Zaterdag

Deze ga ik echt weer vaker maken! Super lekker, heel makkelijk te maken én voedzaam; spinazie met rode ui, paprika afgetopt met zoete aardappel en kikkererwten uit de oven!

Zondag

Ik had zin om weer eens een curry te maken! Ik was van plan om een dubbele hoeveelheid te maken, zodat we er twee keer van konden eten, maar ik maakte zelfs genoeg om drie keer van te eten! Dit is een hele simpele curry van bloemkool, spinazie, kikkererwten en cashewnoten. Bij de curry maak ik zelf altijd nog naan. Dat maakt de maaltijd echt helemaal af!

Weekmenu

Maandag Restje broccoli met rode ui, paprika, cashewnoten en tempeh van vorige week zondag
DinsdagWitlof bootjes gevuld met crispy kikkererwten, walnoten en agave-mosterd-dille sausje
+ salade van rode ui, tomaat en balsamico-azijn + overige witlof gebakken
Woensdag Mexicaanse bowl van zwarte bonen, rode ui, paprika, champignons en zoete aardappel
Donderdag Restje van gisteren
VrijdagRestje pasta pesto van vorige week
ZaterdagBowl van spinazie, rode ui, paprika, crispy kikkererwten en zoete aardappel
ZondagCurry van bloemkool, kikkererwten en spinazie, met homemade naan
Volg op Bloglovin
1 comment
2

You may also like

1 comment

Uitwisbaar Notitieboek GreenBook van Greenstory - Zero Waste 14 december 2019 - 16:31

[…] idee hebt voor een pagina-indeling. Zo ga ik van één van de stippen-pagina’s mijn eigen weekmenu […]

Comments are closed.