Home Minimal Waste Food Diary | Week 11

Food Diary | Week 11

by Sonja
Vegan Zero Waste Food Diary: gevulde paprika met couscous

Maandag

Op maandag gingen we naar een meet-up van vegan entrepreneurs in brouwerij en vegan restaurant Oproer in Utrecht. Het eten was heerlijk! Ik heb er alleen helaas geen foto’s van, haha! Dus dooooorrr naar dinsdag 😉

Dinsdag

Ik had paprika’s over, omdat ik vorige week bij het boodschappen doen een denkfout had gemaakt, dus besloot ik er gevulde paprika’s mee te maken. Ik vulde de paprika’s met een mengsel van rode ui, kikkererwten, courgette, gezeefde tomaat en kruiden. Daarnaast maakte ik er nog couscous bij, die ik op smaak bracht met een klein beetje bouillon poeder. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!

Woensdag

Op woensdag werkte ik weer en aten we dus een restje uit de vriezer van vorige week. Het werd de zoete aardappel, spruitjes, cranberries en walnoten ovenschotel met zelfgemaakte linzenburger. Dit keer wilde ik graag een burger bouwen met de linzenburger, in plaats van ‘m los te eten. Omdat mijn man eerder thuis was, haalde hij er broodjes voor. Helaas was blijkbaar al het losse brood op, en hij koos ervoor om deze vegan spinaziebroodjes in plastic verpakking mee te nemen. Het smaakte prima, en het was eigenlijk wel fijn dat het compacte broodjes waren. Maar mocht dit nog een keer voorkomen, dan zou ik liever zelf 4 kleine naanbroodjes maken en daar de burgers tussen doen. Lijkt me sowieso een leuke om uit te proberen!

Donderdag

Op donderdag maakte ik een van mijn favoriete recepten; vegan enchiladas met linzen, olijven en gezeefde tomaten vulling. Én guacemole natuurlijk! Ik maakte de gezeefde tomaat weer zelf, maar ik moet zeggen dat ik dit toch een beetje gedoe vind. Gelukkig heb ik al ontdekt dat de bio-winkel (en zelfs gewoon de Appie!!) gezeefde tomaat in een glazen fles verkopen. Dus tipje; mocht je zelf weer eens gezeefde tomaat kopen, kijk dan even voor een fles in plaats van zo’n aluminium-karton-plastic pakje dat bij het restafval moet en dus niet gerecycled kan worden! Scheelt toch weeer!

Vrijdag

Ik had heel veel zin om weer eens goed gevulde zoete aardappel te maken. Ik pofte de zoete aardappels in de oven, schepte ze daarna vanaf een centimeter van de rand uit, en maakte hier puree van. Deze puree mengde ik weer met zwarte bonen, kidneybonen en maïs, die ik daarvoor al gekookt had, én paprika. Ook deed ik er nog een beetje van mijn zelfgemaakte gezeefde tomaat door en mijn eigen mexicaanse kruidenmix (zout, paprikapoeder, komijn & chili). Ze waren top! En verse maïs is trouwens ook echt héél veel lekkerder dan uit een potje of blik, dus probeer eens, zou ik zeggen! Je hoeft een maïskolf maar 15 a 20 minuutjes te koken 🙂

Zaterdag

Ik had ontdekt dat de biowinkel seitan verkoopt in een glazen pot. Seitan is een vegan vleesvervanger, waar ik tot deze dag nog nooit mee gekookt had, maar wat ik al weleens heb gegeten in restaurants. Ik besloot voor de grootste pot te gaan (want de minste verpakking) en hier gewoon dusdanig veel mee te maken dat ik lekker veel restjes had. Ik maakte er een bowl van met broccoli, rode ui en kikkererwten, en maakte het geheel op smaak met ketjap en chilisaus. Prima maaltijd!

Zondag

VroegAh maakte ik altijd vegetarische lasagne met mascarpone bij wijze van bechamelsaus. En toen ik laatst vegan cream cheese had gemaakt, bedacht ik me dat ik dat wellicht op dezelfde manier kon gebruiken. Dus besloot ik onze laatste lasagnebladen (dat wil zeggen, we hebben nu nog 1 1/3 lasagneblad over) te gebruiken om een gegrilde aubergine lasagne te maken! Het was super lekker! Wel wil ik de volgende keer nog proberen hoe het uitpakt als ik bovenop wat kaas van de Little Plant Pantry doe! Maar absoluut een geslaagd experiment!

Weekmenu

Maandag Vegan Meet-up bij restaurant Oproer in Utrecht
DinsdagPaprika gevuld met gezeefde tomaat, rode ui, courgette, kikkererwten,
champignons, op een bedje van couscous
Woensdag Vriezer restje: zoete aardappel, spruitjes, cranberries & walnoten
+ linzenburger
Donderdag Linzen enchiladas
VrijdagZoete aardappel gevuld met maïs, zwarte bonen, kidneybonen & guacemole
ZaterdagBroccoli met kikkererwten, rode ui en seitan
ZondagAubergine lasagne met cashew cream cheese als bechamelsaus
0 comment
2

You may also like