Home Minimal Waste Food Diary | Week 9

Food Diary | Week 9

by Sonja

Week 9 was een beetje een chaotische week, waarin ik onder andere met mijn vader een platenspeler op ging halen in het zuiden van het land, en op vrijdag mijn eerste paar uurtjes werkdag had bij mijn nieuwe baan. Maar hoe ziet zo’n chaotische week er dan uit wat betreft vegan en minimal waste eten? Onder andere restjes en simpelere maaltijden, maar ook mijn vegan pizza komt voorbij!

Maandag

In de vorige food diary kon je al zien dat ik op zondag een hartige pompoentaart had gemaakt. Deze hebben we uiteraard niet in één avond opgekregen en dus konden we hier op maandag ook nog lekker van eten! Yummm!

Dinsdag

We hadden nog een restje rode kool met appel in de vriezer, dus ik besloot dit op te maken. Ter variatie bakte ik er wat plakjes peer bij. Dit was trouwens een heel groot succes en dit ga ik de volgende keer zeker weer doen! Ik had al eens stukjes peer door de rode kool gedaan, maar dan zit het er zo door vermengd dat je het eigenlijk niet echt terug proeft. En dit voegde echt absoluut iets toe! Verder maakte ik zelf aardappelkroketjes. Ze waren erg lekker, maar vielen behoorlijk uit elkaar in de pan. Waarschijnlijk komt dit omdat je ze eigenlijk moet frituren. Ik vermoed ook dat ik er de volgende keer beter burger-vormige kroketjes van kan maken en dat ze dan ook meer heel blijven. Dit vraagt om een tweede poging!

Woensdag

Op woendag ging ik ’s avonds met mijn vader naar het zuiden van het land om een platenspeler op te halen. Wij hadden altijd al een platenspeler, maar onze oude was helaas al een tijdje kapot. Mijn ouders wilden ons voor onze bruiloft een nieuwe geluidsinstallatie cadeau doen. I.v.m. minimal waste wilden we liever een tweedehands platenspeler en versterker, en die heeft mijn vader gevonden via Marktplaats! Na het ophalen van de platenspeler wilden we uit eten gaan in Eindhoven, maar beide restaurants die ik had gevonden met vegan opties waren gesloten, terwijl ze volgens hun website open zouden moeten zijn. Super vreemd! Uiteindelijk belandden we in Den Bosch bij NUL73 en aten we een heerlijke Indonesische maaltijd!

Donderdag

Op donderdag maakte ik zoete aardappel – kikkererwt burgertjes en daarbij een simpele couscous, met rode ui, paprika, komkommer en gedroogde cranberries. Er zat trouwens ook nog een beetje bulgur doorheen, omdat ik daar nog een restje van had liggen in een zakje uit de supermarkt. Dit vulde ik aan met couscous van de bulkwinkel. Ik vind couscous namelijk toch fijner dan bulgur, dus vanaf nu ga ik daar gewoon voor!

Vrijdag

Op vrijdag stond er een experiment op het programma én ging ik ’s middags voor de eerste keer een paar uurtjes werken bij mijn nieuwe baan! Ik trof ’s ochtends al de voorbereidingen; maïs koken, zwarte bonen koken, tortilla wraps maken en cashewnoten in de week zetten. Ik ging namelijk zelf een vegan cream cheese maken van cashewnoten, om quesadillas mee te maken. Quesadillas worden normaal natuurlijk gevuld met kaas, maar ook sour cream wordt veel gebruikt in Mexicaanse gerechten, dus een vegan cream cheese leek me daarvoor een goede, smeuïge vervanger. Ik vulde de quesadillas verder nog met paprika, maïs en zwarte bonen. Ik maakte er een guacemole bij en een simpele salade van tomaat, rode ui, komkommer, avocado en balsamico-azijn. De quesadillas waren zó goed gelukt! Uiteraard begin ik niet aan een experiment als ik verwacht dat het niet te eten zal zijn, haha, maar ik had niet verwacht dat dit zó goed zou lukken al de eerste keer. Mijn vader at mee, want die had die dag de versterker, platenspeler, en bluetooth muziekadapter aangesloten. Ik vergat overigens een foto te maken toen ik het eten net op tafel had gezet, dus excuses voor het al deels leeggegeten bord, haha!

P.S. Ook excuses voor de slechtere kwaliteit foto’s. Het wordt weer eerder donker en we eten niet meer op het balkon, dus ik moet het doen met de gezellige verlichting boven de eettafel. Oftewel; gezellig in het echt, maar geel en te weinig licht voor foto’s.

Zaterdag

De vegan cream cheese was zo’n succes dat ik besloot weer bij de Bagels & Beans langs te gaan voor verpakkingsvrije bagels, en een soort vegan versie van geitenkaas-honing-walnoten te maken. Namelijk; cashew cream cheese-agavesiroop-walnoten. En het was zóoooo lekker!

Die avond aten we bij vrienden, die een heerlijke vegan pasta voor ons gemaakt hadden!

Zondag

Wat mij betreft was het weer hoog tijd voor mijn vegan pizza met zoete aardappelbodem, zelfgemaakte marinara saus en gegrilde groenten. Hij was weer top gelukt! Helaas was ik dit keer vergeten olijven te kopen, maar gelukkig was hij alsnog hartstikke lekker! Vraagje; zal ik de volgende keer dat ik dit maak ook tussendoor foto’s maken, zodat ik een vegan pizza recept kan schrijven? Ik hoor het graag!

Weekmenu

Maandag Restje hartige pompoentaart van vorige week
DinsdagRode kool met appel (uit de vriezer), met gebakken peer en zelfgemaakte
aardappelkroketjes
Woensdag Bij NUL73 in Den Bosch; Indonesische currry met tempeh
Donderdag Couscous met komkommer, paprika, rode ui en cranberries
+ zelfgemaakte zoete aardappel – kikkererwt burgertjes
VrijdagVegan quesadillas + salade van komkommer, tomaat, avocado, rode ui & balsamico azijn
ZaterdagBij vrienden; vegan pasta
ZondagVegan pizza met zoete aardappel bodem en homemade marinara saus
0 comment
1

You may also like