Home Minimal Waste Review | Conditioner Bar van Shampoobars.nl via SMIR

Review | Conditioner Bar van Shampoobars.nl via SMIR

by Sonja

Laatst kocht ik bij SMIR in Amersfoort de kokos conditioner bar van Shampoobars.nl. Voordat ik over ging op deze wilde ik mijn oude verpakte vloeibare conditioner opmaken. Inmiddels heb ik de conditioner bar twee keer gebruikt, en leek het me een goed moment om je te vertellen wat ik ervan vind!

Mijn 1e gebruik

De eerste keer dat ik de conditioner bar gebruikte, probeerde ik mijn haar ermee te wassen zoals ik dat ook met een vloeibare conditioner altijd deed. Als ik vloeibare conditioner gebruik, knijp ik altijd zoveel mogelijk water uit mijn haar voor ik het erin doe, omdat ik de ervaring had dat de conditioner dan veel beter zijn werk deed. Dit deed ik de eerste keer dat ik de conditioner bar gebruikte dus ook. En daar ging het mis, haha! Aangezien een conditioner bar natuurlijk niet vloeibaar is, werkt hij juist het beste op zo nat mogelijk haar. De eerste keer had ik dan ook aardig ruzie met de bar om de conditioner daadwerkelijk in mijn haar te krijgen, en had ik achteraf niet echt het idee dat het veel gedaan had.

Hoe moet het dan wel?

Vol goede moed zocht ik na deze eerste keer gebruiken op hoe je zo’n bar eigenlijk moet gebruiken. Dit had ik dus beter van te voren kunnen doen, maar goed, mocht jij nu over gaan op een conditioner bar dan heb je in elk geval van mijn fout geleerd. Ik ondekte dat je dus júist zo nat mogelijk haar moet hebben en de bar ook even kort nat moet maken. Je haar doe je netjes glad naar achteren. Vervolgens ga je met de bar 2x in rechte lijnen, van bovenop je hoofd richting je nek over je hoofd heen. Om de conditioner in de lengtes van je haar te krijgen, waar je haar niet meer je hoofd raakt, doe je je haar naar één kant en wrijf je in ronde bewegingen de bar over je haar. In de punten kan je wat extra conditioner doen door er extra vaak overheen te gaan. Vervolgens kan je de conditioner nog beter door je haar verspreiden door er met je vingers doorheen te gaan, of door het door te borstelen. Daarna laten intrekken en uitspoelen.

Mijn 2e gebruik

Gesterkt door de gebruiksaanwijzing, die toch best wel logisch klonk, ging ik de bar voor de tweede keer gebruiken. En inderdaad, it worked like a charm! Er kwam veel meer product van de bar af, en mijn haar ging er echt zacht van voelen. Net als bij een vloeibare conditioner dus eigenlijk! Woehoeeee!

Conclusie

Ik vind de conditioner bar heel goed werken, en hij ruikt heerlijk naar kokos! Ik blijf hem zeker gebruiken, en ik zou ‘m ook zeker weer opnieuw kopen! Na de tweede keer gebruiken was de bar wel duidelijk kleiner, dus ik ben heel benieuwd hoeveel wasbeurten hij mee zal gaan. Maar ik heb dan ook wel heel lang en dik haar! En het scheelt wel weer dat ik mijn haar maar één keer per week was. Zodra hij op gaat, zal ik zeker even laten weten hoeveel wasbeurten hij bij ons mee is gegaan. Want ook mijn man wast zijn haar er nu mee!

2 comments
0

You may also like

2 comments

Shampoo Bar Review | Bumi Bars - Sonja | Vegan & Minimal Waste 9 oktober 2019 - 13:34

[…] mijn review van de conditioner bar, heb ik nu ook een review over een shampoo bar! En wel deze Creamy Coconut bar van Bumi Bars! Om […]

Shampoo Bar & meer | Review PAPER & BOO - plasticvrije badkamer 20 december 2019 - 18:06

[…] tijdje terug probeerde ik de conditioner bar van shampoobars.nl en nu hebben ze een nieuwe webshop genaamd PAPER & BOO, waar ze alles […]

Comments are closed.